Следвайте Гласове в ТелеграмОсновното ми опасение е, че ще бъде внесен

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОсновното ми опасение е, че ще бъде внесен
Коментари Харесай

Делян Добрев: Правителството и Асен Василев едва ли ще останат до края 2024 г.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Основното ми безпокойство е, че ще бъде импортиран Закон за държавния бюджет за 2024 година със мощно повишена приходна част. За да могат да бъдат спазени трите % недостиг, а от другата страна да могат да харчат за това, което си пожелаят. Това сподели на конференция в Хасково депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. " Тяхното държавно управление и този финансов министър надали ще останат до края на идната година, с цел да осъществят този бюджет в своята целокупност ", предвижда Добрев.

Любопитен съм да видя какъв бюджет ще предложи " сглобката " или " смяната ", уточни преди този момент Добрев. Защото в последните две-три години харчеха от готовите пари в страната - главно от енергийните сдружения, откъдето източиха над 3,5 милиарда лв.. Вземаха заеми, с цел да харчат. Спряха всички инфраструктурни планове, с цел да подвигат пенсии, разясни депутатът.

Нашата оценка е, че приходите за идната година надали ще надвишават значително осъществяването на бюджета през тази година. Не плануваните доходи, а осъществяването на бюджета. Изпълнението на бюджета евентуално ще бъде с два милиарда по-малко, в сравнение с заложеното, означи Добрев. Той добави, че по този начин приходната част за идната година още при внасянето на бюджета от финансовото министерство би трябвало да бъде с такава реалистична преценка за приходната част.

Ако тя е повишена както чуваме, примерно с осем милиарда лв., аз ще упорствам пред моята парламентарна група този бюджет да бъде отритнат още на първо четене и да бъде върнат на финансовия министър да си го поправи, съобщи Добрев. Относно подготвяните данъчни закони той уточни, че евентуално ще има отново " лекомислени неща ".

Източници: fakti.bg, haskovo.net

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР